top of page

zwemmen

Zwemles

Zonder angst naar je zwemdiploma!

Leren zwemmen is een complexe vaardigheid. Ieder kind heeft daar tijd voor nodig. Toch valt op dat sommige kinderen heel veel extra tijd nodig hebben, om goed te leren zwemmen. 

Volgens mij zijn er twee oorzaken aan te wijzen, waardoor zwemmen sommige kinderen extra veel moeite kost: angst en moeizame motoriek. 

Angst:

Watervrees, angst om los te laten, angst om met je hoofd onder water te gaan en angst om te duiken. Herken je in dat bibberende meisje of die angstige ogen jouw zoon of dochter? Laat hem of haar niet langer ploeteren en over zijn eigen grenzen heen gaan, maar onderzoek de mogelijkheden van reflexintegratie.

Niet-geïntegreerde reflexen zijn een belangrijke oorzaak van onzekerheid en angst. Doe bewust en in een rustige omgeving, de oefeningen die jouw kind nodig heeft en haal de stress weg. Dat geeft een hoop rust! 

Motoriek

De schoolslag en de andere slagen aanleren is knap lastig. Als je niet goed symmetrisch kunt bewegen, als je je armen en benen eigenlijk niet los van elkaar kunt aansturen. Als je veel moeite hebt met je balans, is het helemaal een opgave. 

Niet geïntegreerde reflexen kunnen ook hier weer een belangrijke oorzaak zijn. Het bewegingspatroon is gewoon nog niet rijp. Daar kunnen we samen aan werken. 

Investeren in reflexintegratie levert niet alleen tijdwinst op bij het halen van je A-diploma, maar helpt je bij al je bewegingen. Rennen, schrijven, gooien, vangen en je algehele coördinatie. Dat kan enorm verschil maken! 

bottom of page