Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wordt reflexintegratie ook vergoed?


Gelukkig is er voor grote kosten in de zorg een zorgverzekeraar. We kunnen niet zonder als we bijvoorbeeld plotseling te maken krijgen met de kosten van een operatie en een ziekenhuisopname. Om die acute medische zorg heen, is er ook allerlei zorg en ook daarvoor biedt de zorgverzekeraar soms een vergoeding. Die zorg wordt dan, deels of helemaal, vergoed door de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar speelt zelf ook een belangrijke rol in het bepalen van die zorg. De zorgverzekeraar beslist bij de vergoede zorg bijvoorbeeld hoe vaak iemand behandeld mag worden, hoe lang die behandelingen duren, welke technieken en methodes ingezet morgen worden (en welke niet). Ook bepalen zij dat behandelaars ’s avonds en in het weekend zorg aan moeten bieden (ook als het niet spoedeisend is) en bijvoorbeeld dat de cliënten tevredenheids-onderzoeken moeten delen met de zorgverzekeraar. Dan kan de verzekeraar vervolgens bepalen wie er wel en geen vergoeding krijgt. De zorg die Soepel Leren (en Soepel Leven) biedt, valt buiten de bepalingen van de zorgverzekeraars. Dat is aan de ene kant jammer, omdat je de facturen zelf moet betalen. Aan de andere kant is er daardoor de vrijheid om andere wegen in te slaan dan de route van de zorgverzekeraar, de tijd te nemen die we nodig hebben en de zorg op jou af te stemmen. Omdat ik me bewust ben dat het voor de cliënten een investering is, in tijd en in geld, werk ik er extra hard aan om goede kwaliteit te leveren. Ik werk resultaat gericht, heb goede communicatie voor ogen, beantwoord telefonische vragen in principe gratis en spreek van te voren duidelijk met je af hoe het traject er uit komt te zien. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een persoonsgebonden budget via de gemeente te regelen. Omdat ik met cliënten uit zeer veel verschillende gemeenten werk, kan ik niet zeggen of dat voor jou ook het geval is. Ik wil je wel helpen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.
Behandel je ook volwassenen?


Ja, zeker, ook volwassenen kunnen bij me terecht voor reflexintegratie en lichaamsgerichte coaching. Tijdens het werken met reflexintegratie ontdekte ik de heel brede toepasbaarheid van reflexintegratie. Waar stress in het lijf een rol speelt, kan gekeken worden of storende reflexen de oorzaak zijn. Ben je benieuwd geworden, maak dan snel een afspraak voor een kennismakingsgesprek of intake. Klik hier voor meer informatie over Soepel Leven, speciaal gericht op reflexintegratie voor volwassenen.
Moet ik erin geloven?


Het testen van reflexen gebeurt door het onderzoeken van bepaalde bewegingen en houdingen. Lukt het om deze houding of deze beweging soepel te maken? De integratie bestaat uit het aanleren aan je lijf, van die bewegingen en die houdingen die nog niet soepel lukken. Het is dus helemaal niet zweverig, je hoeft niet iets te geloven, je hoeft er niks van te vinden. Je leert die zenuwen gebruiken, die voor de integratie nog door je primaire reflexen werden overruled. Heb je een gelovige levenshouding, dan wordt die op geen enkele manier belemmerd door reflexintegratie. Bij mij ontstond tijdens mijn studie alleen maar nog meer verwondering voor de manier waarop ons lichaam in elkaar zit en de wonderlijke werking daarvan.
Verandert mijn karakter of het karakter van mijn kind?


Met de behandelingen zal het karakter van je kind of jezelf niet veranderen. Een rustig iemand blijft een rustig iemand en een enthousiast iemand zal zijn enthousiasme niet verliezen door de behandelingen. Het kan wel zijn dat je kind het moeilijk vindt om orde in chaos te ontdekken, om rustig ergens de tijd voor te nemen. Het kan moeite hebben om zich te oriënteren in de ruimte of moeite hebben om impulsen te bedwingen en even een goed moment af te wachten.

Daar kan reflexintegratie wel bij helpen. Het brengt rust in het lijf, daar waar de schoen wringt. En als je weet waar die rust zit, kun je gelukkig nog wel lekker enthousiast en actief meedoen in de groep.

Bel Mieke
0642241346
e-mail, what's app en berichten
mieke@soepel-leren.nl
Schrijf je in voor
de thema-mail
Waar is de praktijk?
Laan der Nederlanden 150 Beverwijk
Meer weergeven

© 2020 Mieke Lansbergen