top of page
 • Wordt je zorg ook vergoed?
  Ja. Als je aanvullend bent verzerkerd voor complementaire zorg, vergoeden sommige vezekeraard een deel van het consult. Kijk voor meer info onder het kopje tarieven. ​ In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een persoonsgebonden budget via de gemeente te regelen. Omdat ik met cliënten uit zeer veel verschillende gemeenten werk, kan ik niet zeggen of dat voor jou ook het geval is. Ik wil je wel helpen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Volwassenen in loondienst raad ik aan met de werkgever te kijken of de zorg van Soepel Leven uit een coachings- of trainingspakket vergoed zou kunnen worden.
 • Behandel je ook volwassenen?
  Ja, zeker, ook volwassenen kunnen bij me terecht voor reflexintegratie en lichaamsgerichte coaching. Tijdens het werken met reflexintegratie ontdekte ik de heel brede toepasbaarheid van reflexintegratie. Waar stress in het lijf een rol speelt, kan gekeken worden of storende reflexen de oorzaak zijn. Ben je benieuwd geworden, maak dan snel een afspraak voor een kennismakingsgesprek of intake. Klik hier voor meer informatie over Soepel Leven, speciaal gericht op reflexintegratie voor volwassenen.
 • Moet ik erin geloven?
  Het testen van reflexen gebeurt door het onderzoeken van bepaalde bewegingen en houdingen. Lukt het om deze houding of deze beweging soepel te maken? De integratie bestaat uit het aanleren aan je lijf, van die bewegingen en die houdingen die nog niet soepel lukken. Het is dus helemaal niet zweverig, je hoeft niet iets te geloven, je hoeft er niks van te vinden. Je leert die zenuwen gebruiken, die voor de integratie nog door je primaire reflexen werden overruled. Heb je een gelovige levenshouding, dan wordt die op geen enkele manier belemmerd door reflexintegratie. Bij mij ontstond tijdens mijn studie alleen maar nog meer verwondering voor de manier waarop ons lichaam in elkaar zit en de wonderlijke werking daarvan.
 • Verandert mijn karakter of het karakter van mijn kind?
  Met de behandelingen zal het karakter van je kind of jezelf niet veranderen. Een rustig iemand blijft een rustig iemand en een enthousiast iemand zal zijn enthousiasme niet verliezen door de behandelingen. Het kan wel zijn dat je kind het moeilijk vindt om orde in chaos te ontdekken, om rustig ergens de tijd voor te nemen. Het kan moeite hebben om zich te oriënteren in de ruimte of moeite hebben om impulsen te bedwingen en even een goed moment af te wachten. Daar kan reflexintegratie wel bij helpen. Het brengt rust in het lijf, daar waar de schoen wringt. En als je weet waar die rust zit, kun je gelukkig nog wel lekker enthousiast en actief meedoen in de groep.
bottom of page