Kennismaken

Mijn naam is Mieke Lansbergen- Jager

nuchter & enthousiast

positief ingesteld & met een blik op de toekomst

een passie voor het werken met gevoel & reflexintegratie

graag in contact & in gesprek

doelgericht & flexibel

onderzoekend & creatief

Achtergrond

Verloskundige worden, dat was mijn droom. Dat ben ik gelukkig geworden, maar er bleek nog veel meer te dromen. Na ruim tien jaar ervaring in de zorg als eerste- en tweedelijnsverloskundige, ben ik in 2008 het onderwijs ingegaan. 

De altijd onvoorspelbare, maar prachtige verloskunde werd ingeruild voor werken met kinderen die allemaal overdag naar school gingen. Met twee eigen kinderen (geboren in 2009 en 2010) was dat heel boeiend en ook veel praktischer. Ik stond zes jaar voor de klas en heb in die tijd met kinderen uit alle groepen gewerkt op diverse basisscholen in de regio. 

Ik bleef wel altijd met een "zorg"-bril naar de kinderen kijken. Wat gebeurt er bij hem? Waarom werkt en reageert zij zo? Die vraag kreeg ik in de klas niet beantwoord. Toen reflexintegratie op mijn pad kwam, werd het tijd voor een nieuwe weg! Daar heb ik echt zulke mooie nieuwe antwoorden gevonden, dat ik daar heel graag mee wil werken.

Het werken met Reflexintegratie en traumatherapie doe ik met hart en ziel. Het is begonnen met het werken met kinderen, maar eigenlijk direct uitgebreid met het werken met volwassenen. Ook verbinding tussen ouders en kinderen is heel belangrijk voor mij. 

De ervaring die ik opdeed als verloskundige komt zo mooi van pas bij het werken met volwassenen. Daar had ik met alle facetten van het leven te maken. Ik sta nu ook niet zo gauw raar te kijken bij wat me verteld wordt, er is altijd ruimte voor wie je bent. 

Het belangrijkst om te kiezen voor mij of voor een andere zorgverlener, is volgens mij of het klikt. Daarbij merk ik dat veel christelijke cliënten het prettig vinden om een zorgverlener te kennen, die ook christelijk is. Dat is bij mij zo en ik voel me thuis in de Protestantse Kerk Nederland. Ik denk dat je dat verder niet echt merkt in de begeleiding, ik kom daar zelf niet mee aan bijvoorbeeld. De praktijk is zonder meer open voor jou, met welke achtergrond dan ook. 

Hoe klanten dat ervaren? Klik hier.

Ontwikkelen

Sinds het doen van de eerste reflexintegratie-training in 2016, kwam ik in een heel nieuwe hoek terecht. Deze andere kijk op kinderen, volwassenen en leren, levert niet alleen nieuwe ideeën op, maar ook veel nieuwe vragen. 

Ik blijf me steeds ontwikkelen en heb daar enorm veel plezier in.

Zo was ik een dag op training bij Wendy Peerlings (bekend van het boek 'Stresskids'), volgde ik een workshop Movement Based Learning bij Carla van Wensen. In juni 2017 heb ik de jaaropleiding van het Centrum voor Nieuwe Leerstrategiën, CNLS afgerond en in 2020 de opfriscursus van Breincentrum waardoor ik ook Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist ben.

Deze opleidingen omvat de onderdelen Visuele Screening en Training, Ruimtelijk zicht en inzicht, Visuele verdieping, Jamara-rekenen, Woordbeeldtraining, Schrijftraining en Leesmatrix.

De Masgutova-methode werkt met een basistraining en verdiepingsmodules. In 2016 deed ik de basistraining (DPRI) en drie verdiepingsmodules. Ik volgde de module over Visuele en Auditieve reflexen (zien en horen), de module over aanraken, gevoel en tastzin, en de module over stress, stressverwerking en mogelijkheden om stress in het lichaam te verminderen (PTSD). De jaren daarna volgde de modules over stresshormonen, levenslange reflexen, Archetypes (dat zijn de bewegingen en de benodigdheden die nog voor de reflexen zitten), de verdieping over tastzin (NTA) en de training over paniek- en angstaanvallen.

De Ritmic Movement Training van Harald Blomberg integreert reflexen met Ritmische bewegingen. Een heel toegankelijke methode, die als heel prettig wordt ervaren door ouders en kinderen. Ik deed al een aantal modules en breidt dat uit naar gelang het aanbod. 

In januari 2021 heb ik de opleiding lichaamsgericht trauma-coaching afgerond bij het ATMA instituut. Dat de oplossing vaak in het lichaam te vinden is, staat centraal, ook hier. Ik leerde dat jaar heel veel over de achtergrond van trauma en leerde nog meer mogelijkheden om je goed en gericht te kunnen helpen. Stevige begeleiding voor mensen die veel meegemaakt hebben. Dat bied ik graag.