wat klanten schrijven

Mijn eerste ontmoeting met Mieke was een paar maanden nadat ik gevloerd werd door een burn-out. Reflexintegratie was voor mijn gevoel de volgende stap in mijn herstel. Daar zou ik namelijk niet alleen praten, maar vooral met mijn lichaam bezig zijn.
Tijdens de eerste afspraak was ik gespannen, nerveus, huilerig en chaotisch: precies waarom ik naar Soepel Leven wilde. Mieke bleef heel ‘calm and collected’ waardoor ik ook kon zakken.
Waar ik heel blij mee was, was dat ze zo goed aftastte wat er nodig was, wat er mogelijk was, wat ik aan kon en wat er paste. Niet een vaststaand programma wat voor iedereen gelijk is, maar maatwerk.
Mieke blijft zichzelf ook uitdagen; nu was dat een opleiding voor trauma-therapeut. Direct kon ze wat ze daar leerde toepassen, in een geweldige combinatie van lijf en hoofd, en toen en nu. Door daartussen te pendelen, op verschillende manieren, leerde ik mezelf de veiligheid te bieden die ik nodig had.
Hoogbegaafdheid en de intensiteit die daarbij komt kijken is voor Mieke niks vreemds. Doordat ze de kennis daarover verweeft met lijfelijk bezig zijn kon ik in mijn lijf aanwezig zijn en voelen wat er daar allemaal speelde: zo nodig bij mensen die veel in hun hoofd zitten!
Mieke heeft een heerlijke combi ontwikkeld van professionaliteit, humor, lijfelijk bezig zijn, zakelijkheid, naar binnen keren, voelen, doen, uitproberen, nieuwsgierigheid, openheid, zachtheid en warmte. Een combi die voor mij maakte dat ik bij haar essentiële dingen over mezelf geleerd heb; dingen als hoe ik kan ontspannen, hoe ik luister naar mijn lichaam en bovenal: hoe ik steeds meer kan zijn wie ik ben.

***

Hoi Mieke, hierbij het stukje voor op je site: 

Wat kijk ik terug op een bijzonder pad wat ik samen met jou heb mogen bewandelen. Ik kwam bij jou met de vraag om mij te helpen mijn prikkels op een andere manier te kunnen verwerken. Samen zijn we aan de slag gegaan en leerde je mij om meer in mijn lichaam aanwezig te zijn. Beetje bij beetje kon ik dat zelf ook ervaren. In mijn hoofd werd het rustiger. Ik raak minder snel overprikkeld en het was een geweldig compliment om dat ook van mijn dochter te horen. Omdat ik meer vertrouwt raakte met mijn lichaam, kan ik beter in het hier en nu blijven met mijn aandacht. Met dank kijk ik terug naar de fijne sessies met jou.

****

Onze zoon (toen net 8, groep 4) liep tijdens de eerst lockdown ontzettend vast in het leren. We hebben deze tijd waarin hij uitviel en geen thuisonderwijs volgde, kunnen gebruiken om onderzoek te laten doen naar zijn leerbehoeften. En om E een tijd te geven van herstel, door oa de reflex integratie bij Mieke. 

Hier kwam oa uit dat hij meerbegaafd was. Maar ook was er sprake van een visuele disfunctie. En daarnaast had school, het moeten, en niet begrepen worden, onderpresteren en onder de radar blijven, veel stress en negatieve emoties en associaties gegeven in zijn hoofd en lijf. (trauma)

Wat naast gepast onderwijs nodig was eerst, was dat zijn zenuwstelsel tot rust werd geholpen. 

 

Wij waren niet bekend met reflex integratie, maar het onderzoeksbureau raadde dit aan om aan de basis te beginnen bij E.

We hebben verschillende reflex therapeuten gebeld en uitgezocht, maar Mieke had plek én zij begreep de situatie meteen. 

We voelden ons in het eerste telefoongesprek meteen begrepen en zaten direct op een lijn. 

Daardoor zijn we 6 keer naar Beverwijk gereden vanuit Ermelo. En we hebben die (reis)tijd ook gebruikt als quality tijd met onze zoon, we zagen het als een uitje. :)

 

Het contact met Mieke was heel passend bij ons, open en eerlijk, puur. 

Onze zoon, die absoluut niet van praten (en aanraking) houdt, stond heel snel open voor Mieke en deze vorm van therapie. 

Hij gaf zich er al snel aan over terwijl hij echt een kat uit de. boom kijker is, en niet snel mensen vertrouwt. 

Mieke is lief, grappig en ontwapenend. En neemt het kind en de ouders serieus. 

Daarbij is het heel fijn dat Mieke thuis is in het onderwijs en die kennis ook meeneemt in het kijken en begeleiden. 

 

Mieke was ook lief voor ons, aanmoedigend, geruststellend en liet haar vertrouwen in de situatie steeds weer blijken. 

Daarnaast heeft zij ons goed meegenomen in het aanleren van de oefeningen, die we tot op heden nog dagelijks doen met onze zoon. 

Zijn lichaam heeft er nog steeds behoefte aan en het is een moment van fysieke aandacht aan het eind van een dag. 

Het heeft de band tussen mij en mijn zoon versterkt en zelfs heb ik soms ervaren dat ik een stukje hechting over kon doen, door de (bondings)oefeningen heen. Heel erg bijzonder en wat ik nooit had verwacht. 

Het bracht mijn zoon zichtbaar veel meer ontspanning en alle begeleiders om hem heen merkte dat het een heel stuk beter met hem ging. Hij werd opener, vrolijker. 

Het leren zelf is nog niet helemaal op de rit, maar we hebben een hele slag gemaakt. Aan de basis. Een ontspannen zoon die open staat voor de nieuwe dag. 

 

Heel erg gaaf dat we reflex integratie hebben ontdekt en Mieke op ons pad kwam. 

Een geschenk uit de hemel, dat we met beide handen hebben aangepakt. 

*** 

Na een spoedoperatie aan mijn buik, bleef ik rondlopen met klachten. Zowel lichamelijke als mentale klachten. Duizeligheid, was mijn voornaamste klacht en van mijn duizeligheid werd ik ontzettend onzeker en bang. Ik kreeg paniekaanvallen en zat maanden thuis van werk. Ik was moe, lag veel op de bank en leek maar niet te kunnen herstellen van mijn operatie. Van alles had ik al geprobeerd, fysiotherapie, osteopathie, accupunctuur, bezoekjes aan een psycholoog, coach, mensendieck, noem het maar op en ik had het geprobeerd. Het hielp allemaal voor even, maar mijn klachten keerde altijd terug. Mijn sport instructrice wees mij, na de zoveelste blessure op ‘reflexintergratie’. Zo ben ik bij Mieke terecht gekomen.

Mieke heeft mij (en mijn lichaam) geleerd hoe ik weer kan ontspannen en hoe mijn lichaam gedoseerd kan reageren op stress. Je hoeft niet altijd vol gas te geven, maar het mag ook een klein beetje. Door de oefeningen en begeleiding van Mieke ben ik meer gaan luisteren naar mijn lichaam en heb ik geleerd dat het soms ook oke is om je even niet zo oké te voelen.

Ik vond het erg fijn om zelf aan de slag te mogen met mijn oefeningen, ik was super fanatiek want ik wilde zo graag van mijn klachten af. En ik merkte ook al snel resultaat.

Ik heb de oefeningen van Mieke als leerzaam ervaren. Hoewel ik aan het begin nog een beetje moest lachen (ik dacht, gaat dit mij helpen?) heb ik er zo ontzettend veel baat bij gehad!

De communicatie vond ik heel fijn, vanaf de eerste afspraak voelde ik mij volledig op mijn gemak. Ik kon alles bij je kwijt, niets was te gek. Soms was ik verdrietig of boos, of heel erg moe. Het mocht er allemaal zijn.

Het is lastig uit te leggen aan mensen, wat je precies doet. Sommige mensen vinden het ‘zweverig’. Ik dacht er aan het begin misschien ook wel een beetje zo over. Maar ik heb zoveel geleerd en het heeft mij heel erg goed gedaan!

We zijn bij Mieke gekomen met de vraag of zij onze dochter van 7 jaar kon helpen. Ze kampte met veel onrust na een zeer nare periode. Mieke is integer, alert en doelgericht aan het werk gegaan. Het resultaat is dat de stress-reacties behoorlijk zijn verminderd en wij ‘onze meid’ weer herkennen. Ze is meer en meer zichzelf aan het worden.

Door de vertrouwenwekkende behandelrelatie hebben we ervoor gekozen om ook zelf behandeld te worden. En ook onze zoon van 9 jaar. De behandelingen hebben mij persoonlijk rust en inzicht gegeven. Mooie mijlpalen om weer verder te groeien.

Wat zit ons brein toch wonderlijk in elkaar! Best gek als iemand allerlei oefeningen met je lijf doet, waardoor je lijf vanzelf vertelt wat er aan de hand is. Door die fysieke aanrakingen en oefeningen zou het dan beter met je moeten gaan. Hoe dan?! Ik heb er niet teveel over nagedacht en mezelf er maar aan overgegeven. Met resultaat! 

Mij werd MRNI aangeraden toen ik in gesprekken met een counselor vastliep, doordat er een blokkade zat tussen mijn denken en voelen. Ik vond het moeilijk om de verbinding met mezelf en anderen te voelen. Bij het begin van de behandeling werd al snel duidelijk dat mijn lijf voortdurend op 'aan' stond, waardoor ik spanning in mijn lijf had. Het was even wennen, maar al snel kwam mijn lijf meer tot rust met o.a. de bondingsreflexen, die ik ook veel thuis heb gedaan. In plaats van veel te denken en te analyseren, ben ik nu steeds beter in staat om te doorvoelen wat ik ten diepste voel. Ik ben dus meer verbonden met mezelf. Het proces bij de counselor is soepeler gaan verlopen en zo zijn deze twee trajecten hand in hand gegaan en hebben veel herstel gebracht. Ik had wel wat geduld met mezelf nodig, maar Mieke wees me er steeds op dat het oké was en dat ik elke keer weer stappen maakte. 

Mieke heb ik leren kennen als een enorm gedreven en deskundig mens die alles uit de kast haalt om je weer een stap verder te helpen. Ze gaat met respect met jou en je grenzen om, maar daagt je ook uit. 

Een enthousiaste vader van een meisje van 7 schrijft: 

In ieder geval wil ik je bedanken namens J. en ons voor de behaalde doelen die zijn gehaald de afgelopen maanden.
Echt een succes story, ze heeft haar B-zwemdiploma gehaald en is gestopt met zwemles en gaat nu paardrijden :)
Op school kan ze nu meekomen met het normale lesprogramma.

alle rust voor z'n werk

Wij zagen onze zoon begin groep 3 blokkeren. Thuis merkten we dit aan boze buien en niet naar school willen. Zelfs zijn sporten en de dingen die hij leuk vindt brachten strijd. Op school was er een stagnatie van zijn leren. Eind van het schooljaar kwamen we bij Mieke terecht. Zij heeft 5 keer met hem gewerkt en we kregen huiswerk mee. We merken dat hij weer durft te leren, durft te laten zien wat hij kan en wat hij moeilijk vindt. 

 

Onze zoon heeft hier zelf beeld en woorden aan gegeven. 

Met rust en aandacht werken en goed zien wat je voor ogen krijgt. 

Dat dat gelukt is zie je op deze tekening. 

Dankjewel man! 

Toen Mieke tegen mij zei 'kom eens bij mij langs want ik kan je helpen '. Dacht ik ' hoezo? Waarmee dan?' Want ik wist niet beter of dat ik altijd wel moe was, hoofdpijn of drukte in mijn hoofd (zenuwachtig). Maar ik was toch wel nieuwsgierig dus ik ging. Samen zijn we erachter gekomen dat het heel veel te maken heeft met hoe mijn geboorte is geweest. Vooral door de oefening 'bonding', werd ik voor het eerst in jaren echt helemaal rustig. Dat was voor mij een eyeopener! Inmiddels heb ik meerdere oefeningen gekregen die ik regelmatig doe.

's Avonds in bed gebruik ik 'mini-bonding om in slaap te komen.

Stukje bij beetje ga ik dingen herkennen en ook aanvoelen hoe ik daarmee om kan gaan. Ik ben er nog niet, maar het gaat al een stuk beter met me.

Het zwemmen vorderde niet zo snel, dus wees de zwemjuf ons op Mieke van Soepel Leren. Onze zoon (7) kwam binnen als een angstig en gespannen mannetje. Door de oefeningen, het geduld en de aanpak van Mieke werd hij steeds vrijer en opener. Hij vindt de oefeningen prettig en vraagt er elke avond naar. Hij vindt nieuwe dingen doen en leren erg spannend en gaat dat het liefst uit de weg. Nu hij meer ontspannen is, gaat hij nieuwe dingen makkelijker aan en is minder snel gefrustreerd.

Zo fijn dat hij nu zoveel vrolijker is, dank je wel Mieke!

Vader: Ik ben heel blij dat we 5 keer geweest zijn. Naast de oefeningen die we voor onze zoon gekregen hebben, is er ook meer begrip ontstaan. Nu we zien welke reacties eigenlijk gewoon reflexen zijn, reageren we daar ook anders op. Voor school heeft dat ook erg geholpen. En door de oefeningen heeft hij meer controle over zijn lichaam gekregen. Met de oefeningen kunnen we wel even voort, je hoort van ons als het nodig is. 

Mieke bedankt voor alle goeie zorgen. We hebben dankzij jou een heel ander kind ervoor terug gekregen. Door jou hebben we de juiste handvatten gekregen om haar meer zelfvertrouwen te geven en te vertrouwen op zichzelf en ons. Ze heeft zich prachtig ontwikkeld en ook de emotie regulatie heeft ons onwijs geholpen het gezelliger te maken thuis. Dankzij de fijne oefeningen , tips en aanwijzingen heeft onze prachtige dochter zich nog mooier kunnen ontwikkelen, ten goede van zichzelf.  Nogmaals bedankt dat we de mogelijkheid kregen ons als gezin te sterken binnen jou praktijk

Door de sessies en thuisoefeningen van Mieke voelen wij ons stukken beter. Ik ben samen met mijn dochter van 7 bij Mieke in therapie gegaan. Mijn dochter heeft geen last meer van haar angsten en paniekaanvallen, ze kan weer alleen gaan slapen en is rustiger in haar hoofd. Ook voor mij geldt dat ik minder last heb van mijn angsten waardoor ik meer durf te ondernemen. Door de uitleg van Mieke bij de oefeningen leer ik ook wanneer ik ze thuis het beste kan toepassen bij mezelf en mijn dochter. Wij hebben veel baat bij Mieke's kunde, op korte en lange termijn. Groet! M.

Wij zijn bij Soepel leren gekomen omdat onze dochter al langere tijd last heeft van plasproblemen. Het integreren van de reflexen heeft veel rust gebracht. M'n dochter snapt veel beter wat er gebeurt en kan hier naar handelen. Ook ik krijg veel beter contact met haar, zodat ik haar kan helpen. Het in haar broek plassen is 50% verbeterd. Nu kunnen we een veel duidelijker beeld laten zien aan de kinder-uroloog zodat het onderzoek naar herhalende blaasontsteking veel gerichter kan. Ik heb een dochter terug gekregen die haar zelf is.  

Geschreven door Sylvia,

Ruim een half jaar geleden ben ik via via bij Mieke terecht gekomen met stress -en angstklachten en zijn we een behandelingstraject ingegaan. En wat een verschil heeft dit voor mij gemaakt! Ik liep al jaren met klachten en mijn grens was bereikt, ik was het zat!  Ik had al wel verschillende dingen geprobeerd, maar zonder blijvend succes.

Door de reflexintegratie therapie heb ik geleerd hoe ik mijn lichaam en geest tot rust kan brengen met simpele maar krachtige en doeltreffende oefeningen. Ik ben erachter gekomen hoe en waarom mijn zenuwstelsel continue overprikkeld raakte, begon de verbanden te snappen. En ook te begrijpen wat de gevolgen kunnen zijn van nooit goed geïntegreerde /ontspoorde reflexen. Het heeft voor mij zoveel verklaard! Door die bewustwording, de sessies met Mieke en de oefeningen is het langzaam maar zeker beter gegaan. Erg mooi te ontdekken hoe je zelf jezelf tot rust kan brengen en een blijvende veranderingen teweeg kan brengen zonder dat het erg ingewikkeld is. En ook als het even wat minder gaat, heb je dus hulpmiddelen om te gebruiken. Het heeft mij weer vertrouwen en vooral geruststelling gegeven! En ben daardoor weer mezelf geworden, een mooier cadeau bestaat niet.

Sara (14 jaar) 

Ik ben bij Mieke terechtgekomen, omdat ik moeite heb om mij te concentreren en snel afgeleid raak. Je krijgt praktische oefeningen mee in een mapje die je ook thuis kan doen. Die oefeningen doe ik vaak 's avonds en dan val ik veel sneller in slaap en slaap ik ook dieper. Ik ben zelf een keer in slaap gevallen tijdens een behandeling. De oefeningen helpen ook om je stress los te laten en om beter te focussen ergens op. Mieke behandelt je met respect en je mag aangeven wat fijn en minder fijn is. Ik heb er zeker wat aan gehad en mijn band met m'n ouders is ook versterkt hierdoor.

Onze oudste zoon van mei 2012 bleek, na problemen op school, hoogbegaafd. Daarbij heeft hij moeite met rennen (beetje apart), het vangen van ballen en krijgt hij zijn armen niet uit het water bij de borstcrawl en rugslag. Op HB fora veel gelezen over reflex integratie dus heb ik Mieke benaderd van Soepel Leren. Zij was bijzonder geduldig met onze zoon, die weinig vertrouwen meer had in volwassenen en zich dus bijzonder afstandelijk opstelde. Met veel geduld liet hij zich wel behandelen en na de eerste behandeling merkten we al dat zijn rennen stabieler was. Na enkele behandelingen kreeg hij voor het eerst zijn armen uit het water net zwemmen en nu zwemt hij keurig de borstcrawl en rugslag. Bijkomend is dat onze zoon de oefeningen geluk ontspannend vindt en vaak zelf aangeeft welke oefening hij wil doen. Bedankt 

Moeder van C.

Maandag heeft C. zijn rapport en cito uitslagen ontvangen en hij is op bijna alle fronten vooruit gegaan!

Voor rekenen heeft hij nu een II! De rest is nog IV (ondergemiddeld), maar met bijna alles een stijgende lijn. Hij zit beter in z'n vel en ontwikkelt zich weer. (Juf zegt dat hij zijn eigen gang gaat met zn vriendjes, voor zichzelf opkomt en zeker geen sova training ofzo nodig heeft;)) Ik ga zeker door met de reflex oefeningen. Op het moment vooral het "schudden" bij het wakker worden, maar af en toe probeer ik ook de andere oefeningen er tussendoor te doen. 

De vader van een cliënt schrijft  

Wij zijn bij Mieke terecht gekomen omdat onze dochter niet goed in haar vel zat. De manier waarop Mieke met onze dochter aan de slag is gegaan en de oefeningen die we thuis konden doen zorgden voor een betere band tussen ons als ouders met onze dochter. Daarnaast ook meer ontspanning in het lijf en daardoor een gezelligere en fijnere sfeer thuis.

Mieke gaat op een mooie en respectvolle manier om met ons en sluit aan bij wat wij denken dat nodig is. Na 5 behandelingen hebben wij een gedragsverandering gezien, zowel bij onszelf als bij onze dochter.

 

Dank!

Onze zoon van nu 7 startte vorig jaar in groep 3, maar liep tegen de herfstvakantie al tegen het feit aan dat lezen best lastig was en het hem heel veel energie kost, terwijl hij praat als ‘Brugman’. Na gesprek op school en halvering van zijn werk gaf dat enig lucht, maar het rapport in januari gaf een ‘frustrerend’ niveau van lezen aan. Squla aangeschaft en regelmatig oefenen, dit had enig effect, maar hij werd er niet energieker van. Na overleg met school alvast besloten om groep 3 over te doen om hem wat meer tijd te geven.

Bij toeval het verhaal over ‘Soepel-leren’ gelezen.

Met een eenvoudige oefening was binnen een paar minuten duidelijk dat links en rechts niet samenwerkten (hersenen en ogen). Tevens vastgesteld dat meerdere reflexen niet reageerden zoals verwacht mocht worden. Uitgebreide test bij Optometrist Hans de Bruin afgenomen en het beeld werd bevestigd dat links en rechts niet samenwerken en hij geen stabiel beeld had, laat staan dat hij het kon lezen. Gestart met reflexintegratie bij Mieke en ook thuis oefeningen gedaan. Wat een mooi gezicht dat hij volledig de oefeningen accepteert die Mieke met hem doet. Voor deze periode hadden we nog nooit van reflexintegratie en een onrijp zenuwstelsel gehoord.

Voor ons was een mooi resultaat dat het hinkelpad op school voor de zomervakantie toch echt een brug te ver was. Aan het eind van zomervakantie lag er een hinkelpad bij ons Landal huisje. De 2e dag zei hij ‘Pap ik kan het hoor!’ en zo geschiede. Op de scouting was de vraag of er ook een ‘uit knop’ op zat. Van energie gebrek is totaal geen sprake meer en lezen gaat als een trein.

Wat vallen vele puzzelstukjes op hun plek (alles in zijn mond stoppen, laat lopen, laat zindelijk, moeilijk lezen etc.). Wat een luxe dat we hem hebben kunnen helpen om zijn ontwikkeling een boost te geven en dat binnen een half jaar tijd.

Mieke zoekt naar wat past bij ouder en kind.

Met een heldere uitleg krijgen we ook oefeningen mee. Onze zoon past inmiddels veel dingen zelf toe, omdat hij merkt dat hij er baat bij heeft. Wat ons betreft is het een aanrader om eens bij Mieke langs te gaan als je kind wat vast loopt met leren. 

 

Wij kwamen bij Mieke met Job (5) omdat Job veel ongelukjes had (struikelen, botsen tegen de deuren), moeite met luisteren en onrust om zich heen. We dachten dat het bij de kleuterleeftijd hoorde, maar we merkten wel dat Job er zelf erg gefrustreerd door werd.  Job had de neiging om constant in beweging willen blijven. En vond het daarom moeilijk om zich te concentreren op de dingen waar hij mee bezig was, zat zichzelf in de weg.

We zijn nu drie keer geweest en al vrij snel zagen we veranderingen. Na de eerste keer schrokken we wel, want omdat Job de stress los liet, liet hij ook bijvoorbeeld zijn beker vallen. Maar van Mieke hoorde ik dat dat erbij hoort en het valt in het niet bij de positieve veranderingen die we ervaren. Gelukkig bleef het bij één keer.

Nu na drie keer merk ik echt dat Job minder snel afgeleid is, lekkerder in zijn vel zit en vrolijker de dag door komt. Ook op school zien we meer rust, betere concentratie en minder buien.

Tijdens het eten merken we dat hij veel beter zelfstandig eet, minder snel afgeleid is, waardoor hij beter en rustiger eet.

Door de reflexintegratie merken we dat Job ontspannen de dag doorkomt, vrolijk uit school komt en dat hij zich sneller over frustraties heen kan zetten. Boze buien duren minder lang en we weten beter hoe we ermee om moeten gaan. Waar Job zich vroeger afsloot als hij zich boos voelde en afstand zocht, merken we dat hij nu juist het contact met ons zoekt. En daarmee is het voor ons ook makkelijker om hem te begrijpen en te helpen.

Wat me verbaast is dat Job in eerste instantie niet meewerkt als Mieke begint, maar doordat Mieke geen verwachtingen heeft van Job maar met hem meebeweegt, zie ik uiteindelijk dat hij toch ontspant en rust krijgt.

Tijdens het overleg voor een eventuele volgende afspraak zei Job: Zullen we het anders zo doen, dat als ik m’n boze buien weer terug krijg, dat we dan weer even bij Mieke komen? Dat hebben we zo afgesproken.

Ik vond het prettig dat ik er de hele behandeling bij was en dat ik tools mee naar huis kreeg, waar ik zelf ook mee aan de slag kan.

Moeder van Job

Mijn dochter van 5 geniet van de behandeling en komt er rustig en geaard uit. Ze is wel eens onrustig en heeft dan veel chaos in haar hoofd. We merken dat ze moeite heeft de vele prikkels van het dagelijks leven te verwerken, maar na een behandeling straalt ze rust uit. Ik gun het haar zeer om zo tot rust te komen. Daarbij voelt Mieke heel goed aan wat er op dat moment nodig en mogelijk is; ze let goed op de grenzen die mijn dochter aangeeft en respecteert die. Mieke geeft ook oefeningen voor thuis mee en soms vragen mijn dochters dat ik een oefening met hen doe, omdat ze het heel fijn vinden en dan tot rust komen en makkelijker in slaap kunnen vallen.